Kurkkaus Mustaa Puuta-blogin taakse


Tätä Mustaa Puuta-blogia kirjoittelee 40+ nainen, joka haaveilee jo rauhasta ja rentouttavista päivistä tulevassa talossa. Tuo kaikki pitäisi vielä olla toteutettavissa tämän vuoden puolella, mutta ainahan voi tulla takapakkeja, joten rakennutetaan talo, muutetaan joskus ja tehdään asumalla ihanasta talostamme koti. Onneksi olen luonteeltani rauhaisa eikä vastoinkäymiset kauheasti saa ärräpäitä lentelemään.


Meidän mustasta puutalosta on tulossa just sellainen ulkoapäin kuin joskus marraskuussa haaveilin. Silloin, kun suunnittelin ja piirsin kotimme pohjapiirrustusta paperille. Tykkään tästä talosta valtavasti. Tähän mennessä kaikki on sujunut loistavasti. Olen nyt erittäin tyytyväinen, että uskalsin lähteä tähän projektiin. En niinkään työmäärän takia (avaimet käteen-sopimus) vaan taloudellisten seikkojen takia. Yhden aikuisen taloudessa, kun on yhden aikuisen tulotkin.


Rakennusbudjettini on siis tiukka. Rakennan hyvän ja kestävän talon, jossa on tarkkaan harkitut neliöt, pintamateriaalit, kodinkoneet sekä kiinteät kalusteet. Onneksi omalla luonteellani budjetissa on helppo pysyä enkä innostu liiaksi kaiken maailman hienouksista. Oikeastaan asumisen viihtyvyyteen vaikuttaa enemmän esteettisyys kuin vaikkapa uunin eri toiminnot ;)  Koen jopa mielenkiintoisena etsiä edullisia ja energiaystävällisiä, mutta silti laadukkaita vaihtoehtoja. Minusta on hieno seurata muiden raksablogeja, sillä meistä jokainen rakennuttaa unelmakotiaan omilla budjeteillaan. Jokainen on onnellinen kodistaan. Se on tärkeintä!

Rakastan luontoa. Tarvitsen rauhaa. Tykkään pihatöistä. Nautin esteettisyydestä.


Musta puutalo on pikimusta aina sokkelista piippuun asti. Toivon, että saan sisämateriaaleilla luotua kodista valoisan, raikkaan, luonnonläheisen sekä minimalistisen kodikkaan. Mitähän tuo vimppa tarkoittaa? Turhat tavarat kiertoon ja ollaan vähempään tyytyväisiä. Aloitin just eilen karsimaan tavaroita täällä meidän väliaikaisessa kodissamme.

Mulla on takana jo useita elämisen vuosia sekä useita asumismuotoja. Matkan varrella on löytynyt oma tapa elää sekä pyörittää omanlaista arkea. Kotipolku on ollut pitkä ja kivinenkin, mutta ehkäpä musta puutalo on se lopullinen kotimme, jossa se kiikkutuolikin sitten joskus keinuu :)

Kiva, kun seuraat Mustaa Puuta-blogia. Odotan jo innolla pintamateriaalien rakentamista, muuttoa, sisustamista sekä ensi kesän puutarhatöitä.

Mukavaa viikonloppua!Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut