MUSTAA PUUTA-BLOGI JA MUSTA PUUTALO
Hei!

Kiva, kun olet Mustaa Puuta-blogin parissa. Mustaa Puuta-blogissa pääset seuraamaan meidän talomme rakentamista, sisustamista sekä kotihortonomin pihahommia. Ehkäpä itsekin nikkaroin jotain :)

Musta puutalo on ollut kauan haaveenani. Olen aina ihastellen katsellut mustia kesämökkejä ja koteja. Koska meillä oli jo mukava koti, en sen enempää suunnitellut tai ajatellut uuden talon rakentamista. Mutta elämän muutokset, ne huonoimmatkin, voivat tuoda mukaviakin asioita mukanaan ja tämä musta puutalo on juuri sellainen.
Entisen kodin myymisestä seurasi uuden kodin suunnittelu ja sopivan rakennuttajan löytäminen. Kumpikin sujui loistavasti, sillä muutamien ruutupaperiluonnoksien jälkeen, sain tulevan kotimme pohjapiirroksen toimivaksi sekä talon julkisivun mieleiseksi. Tavoitteena oli koko suunnittelun ajan karsia kaikki turhat neliöt pois sekä panostaa niihin neliöihin, jotka ovat meidän perheellemme tärkeitä. Niitä oli oikeastaan kolme: vaatehuoneet molemmille, suihkuun/saunaan ei kulkua kodinhoitohuoneen kautta ja keittiö-olohuone olisi mukava saada yhtenäiseksi. Ai niin, ikkunoita myös niin paljon, että luonto oikein tulvii eri ilmansuunnista sisälle. Alunperin neliömäärän oli tarkoitus pysyä alle 90 neliössä, mutta vaatehuoneet sekä erillinen pieni tekninen tila nostivat neliöitä.
Mistä sitten sopiva rakennuttaja?
Alkuinnostuksessa tapasin muutaman talopakettitoimittajan, mutta en kokenut itselleni tuota tapaa rakennuttaa sellaista mieleistä taloa, joka olisi kotimme. Tuntui, että katalogista vain ympyröitiin, mitkä kuuluvat talopakettiin ja mitkä sitten maksaisivat ekstraa, vaikka materiaalina toinen vaihtoehto ei edes ole arvokkaampi. Muutos eli omanlaisuus siis maksaa....
Onneksi innostuin itse suunnittelemaan talon, joka olisi meidän näköisemme tai ehkäpä enemmänkin minun näköiseni ;) samalla otin yhteyttä edellisen talomme rakennuttajaan Hakulan Puuhun, joka vastasi heti myönteisesti ideoihini. Nyt olemme jo vaiheessa, missä talolla on jo tiilikatto, puolet julkisivun laudoituksesta sekä sähkötyötkin aloitettu.

Tästä siis eteenpäin täällä Mustaa Puuta-blogissani.

Niin mustaa puuta :)
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut