MUSTA PUUTALO; meidän raksallaSyksy saapuu. Sen tietää pelloille ilmestyvistä leikkuupuimureista sekä just ajetun viljan tuoksusta. Mä niin nautin näistä maalaismaisemista, joita tämän meidänkin taajaman ympärillä on. Vaikka koti on niin taajamassa, on maaseutu ihan iholla. Siistiä! Ja niin tärkeää mulle.

Raksalla on ollut viikon hiljaista. On puintiaika ja silloin, kun on otolliset kelit lähteä puimaan viljaa, on todellakin lähdettävä. Tiedän niin hyvin, sillä isäni oli täyspäiväinen maanviljelijä viimeisinä vuosinaan. Mutta mitä yhteistä on mun, täysin kaupunkilaisen rakennusprojektilla ja puintiajalla? :) Taloni rakentajalla on peltoja :)
Sitä ei ole enää kieltäminen, etteikö kuivuus olisi vaikuttanut satoon, mutta ehkäpä kaikki viljalajit eivät ole niin herkkiä kuivuudelle. Ruis? Vehnä? Kaura?
Huoli on takuulla ollut suuri kuivan hellekesän jälkeen. Huolen tietää vain, kun on nähnyt läheltä maanviljelijän elämää. Muistan kuin eilisen: isäni seisoo pellon laidassa seisomassa, koura täynnä viljaa ja hänellä on mietteliäs katse. Sato, millainen se on?

Kävin aamulla tuulettumassa raksalla. Kas, sinne tultiinkin yllätykseksi asentamaan viemäriputkia. Siinä sitten kerroin ne lopulliset päätökset. Muutamia muutoksia olin tehnyt keittiöön sekä kodinhoitohuoneeseen, jotka vaikuttivat kaivojen paikkoihin. Näin vaivattomsti tämä meni. Parin minuutin homma ja viemärit olivat kohdillaan. Extempore helpottaa monesti ja toki se, kun ei ole muuta päättäjää kuin minä.
Nappasin vielä muutamia "raksakuvia" . Pian talon avonaisuus katoaa ja tilalle tulevat seinät. 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut