TERASSIN KANSILAUDAT PAIKOILLEEN; ensikertalaisen kädenjälki


It's done! Terassi!
Ehkäpä oli onni, että alussa tuli muutaman laudan verran takapakkia, sillä perinpohjainen uusi suunnitelma tuotti myös taloudellisen lopputuloksen: vain kaksi puolentoista metrin hukkapalaa jäi 40 neliön terassista.

Näin jälkikäteen ajateltuna paras neuvo on ottaa aikalisä ja tuumaustauko, jos asiat tökkivät eikä toteutus näytä hyvältä.

Meillä kaikki johtui kokemattomuudesta sekä suunnittelemattomuudesta. Pelkällä makrosuunnitelmalla ei kauas edetty virheittä. Tarvitsimme tarkempaa mikrosuunnitelmaa :)
Ensikertalainen terassin kimpussa:

1. Menin paikalliseen rakennusliikkeeseen Hakulan puuhun, jossa valitsin mieleisen terassilautamateriaalin. Asiantuntija laski  puun menekin.

2. Jotta säästin omaa jaksamista ja tavaroiden edestakaisin roudaamista, tilasin myös tavaroiden tuonnin rakennukselle. Joissakin kohdissa rahan säästäminen voi mennä kulutuksen puolelle ;)

3. Olisi pitänyt myös muistaa kysyä, kuinka paljon menee terassiruuveja. Nyt jouduin ostamaan 250 kappaleen boxeja vähän liian useasti.

4. Mittaa ja suunnittele lautojen rytmitys. Meille tuli joka toinen sauma samaan kohtaan.

5. Hyödynsin talon päädyssä terassilautojen pituuden. Meidän päätyterassi tehtiin ilman saumoja 5.10 metrin pituisesta laudasta.6. Terassin ruuvit voi ruuvata joko suoraan lautaan tai porata ruuveille paikat. Tuo jälkimmäinen vaihtoehto oli tarkoituksenamme, mutta oikaistiin siinä ja ruuvattiin suoraan kiinni. Toivottavasti halkeamia ei synny.

7. Ai niin, muista käyttää suojalaseja sahatessasi lautoja, ettei käy niinkuin minulle. Seuraavana päivänä piti käydä lääkärissä irroittamassa pieniä sahanpurun piikkejä silmästäni.

8. Meillä terassilaudat olivat kosteita, joten  jätimme lautojen väliin vain parin millin raot. Puut kuitenkin kuivuvat ja raot kasvavat.

9. Lautojen suoraviivaisuutta varten merkkasin lankkuihin 50 cm ja 100cm kohdille merkit. Täten tuli tarkistettua lautojen suoralinjaisuus. Uskoin kyllä myös siihen, mitä oma silmä sanoo :)

10. Terassilauta voi olla hyvinkin kaareva. Tämän takia ruuvasimme ruuvit järjestyksessä. Näin pystyimme käsivoimalla pakottamaan laudan oikeaan paikkaan.

11. Pysähdyin useasti nauttimaan työmme tuloksesta :)

Nyt onkin ihan huippua käydä raksalla, kun voi istua terassilla ja unelmoida tulevasta!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut