TUNGOSTA TAIMITARHASSA; nämä on minun!
Miten mä sattumalta poikkesinkaan yksi aamupäivä Prisman taimimyymälään. Jännästi se auton ratti aina sinne taimimyymälän suuntaan vääntyy, kun on aikaa, rahaa tai sopiva fiilis. Ennemmin sijoitan muutaman euron useamman vuoden kasvun ihmettelyyn kuin uusiin sandaaleihin tai meikkeihin. Sitä paitsi eikö kasvien ostaminen ole ekologisempaa kuin kulutustavaroiden?!

Palataan siis Prismaan....

Lähes tyhjän taimimyymälän päässä oli kaksi isoa lavaa täynnä mitä mielenkiintoisempia taimia. Oli hortensioita, sinikatajia, tuivioita, marjapensaita, perennoja....
Kaikissa oli hintalappu sama: euro. Innostuneena olin jo nostamassa paria syyshortensiaa omaan ostoskärryyni, kunnes myyntihyllyn toisesta päästä kuului naisen ääni:
- Hei, ne ovat minun ostoksiani.
Havahduin ja vastasin nopealla hymyllä takaisin. Pahoittelin. Mutta todellisuudessa olin ihmeissäni. Oliko joku todellakin ehtinyt ostamaan itselleen nuo kaikki?
Menin taimimyymälän keskellä sijaitsevien isojen hyllyjen luokse, jossa oli vielä jäljellä alekasveja. Näitä euron puskia. Ajatteluni muuttui vähitellen. Olin innoissani, mutta kiireissäni. Minustakin tuli hamstraaja. Samanlainen kuin tuo toinen asiakas. Nostelin kärryihini kasveja toinen toisensa perään, mutta samalla vartioin ostoksiani kenties tulevilta asiakkailta :)
Minä, 4 pallohortensiaa, 12 ruusuangervoa sekä 4 vuorimäntyä ahtauduimme Renault Clioon.

Tällä hetkellä puskat voivat hyvin väliaikaisessa kasvimaassa.

Kotihortonomi on tyytyväinen :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut