JOULUAATOKSI MUSTAA, PUUTA JA VALKOISTA; raksalla pintamateriaalien pariinKyllä nyt kelit suosivat meitä. Ainakin täällä eteläisessä Suomessa on ollut aivan mahtava syksy. Lämpimiä ilmoja ja ihania syksyn värejä. Toki mukaan on mahtunut myös niitä kaatosade- tai myrskypäivä, mutta nehän kuuluvat tähän elämään, luonto ja luonnon yllätykset.


Joka päivä luonto muuttuu pikkuisen, kun se valmistautuu talveen. Samanlaisesti kotiemme pihat muuttuvat, kun viemme kesäkalusteita talvelta piiloon tai haravoimme lehtiä kompostiin. Kaikki rehevyys ja tavaran paljous häviävät. Minusta kaikki näyttää hyvinkin simppeliltä ensimmäisten pakkasten saapuessa. Kesän luonto näyttää romanttiselta ja talven minimalistisemmalta.

Minulle luonnon muutosten seuraaminen on jokapäiväistä. Käyn käppäilemässä siellä sun täällä. Minulla on monta lempimaastoa, joihin lähden sen hetkisen fiiliksen mukaan. Luontoa seuraamalla saa omankin olon rauhalliseksi, murheet muuttavat muotoaan tai väistyvät taka-alalle.

Tänä viikonloppuna poikkesin raksan lähimetsään. Samalla kävin tarkastamassa, että talolla on kaikki ok myrskyn jäljiltä. Ja niinhän siellä oli. Istuin keskellä olohuonetta, kuuntelin väistyvän tuulen huminaa, ikkunamuovien pauketta ja tunsin tyytyväisyyttä, kun ympärilläni tämä kaikki on pian omaa kotia. Vihdoin.

Pintamateriaalien valinnat ovat pikku hiljaa ajankohtaisia. 
Viikonloppuna löysin muutamat mukavat vaihtoehdot pesutilamme lattialaataksi. Helpompaa olisi valita jokaiseen tilaan omat laatat sekä värit, mutta tällä kertaa tässä kodissamme samat laatat ja värit saisivat mieluusti kulkea tilasta toiseen. Ajatukseni lähti liikkeelle siitä, kun avaan mustan talon mustan oven niin astun mustille eteisen laatoille. Eli jokaisessa tilassa on edes pikkuisen myös mustaa. Myöhemmin sitten näen, onko ajatuksissani mitään järkeä ja onko se toteutettavissa oleva toive. 

Näin se oma koti rakentuu; ajatuksilla, ideoilla ja tunteilla :)
Jouluksi kotiin.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut