SAUNAAN VAALEAA HAAPAPANEELIA

Niin on käynyt kuin ennakoinkin, että viimeiset viikot raksalla ovat nopeiden päätösten viikkoja. Tällä viikolla on tullut päätettyä mm. saunan oven karmien materiaali, saunan oven lasin väri, saunapaneelien leveys sekä suunta, kiukaan väri sekä merkki ja olkkarin väliseinän pituus. Meillä on muuten vielä yksi ns väliseinä rakentamatta. Se, joka erottaa eteisen olohuoneesta. Se, jonka eteisen puoleiselle seinälle pitäisi asentaa vaatekaapit. Se,  jonka olohuoneen puoleiselle seinälle olisi tarkoitus asettaa mäntypäneelit. Tuon seinän olisi tarkoitus tuoda sitä lämpöä muuten niin valkoiseen tilaan.

Tällä viikolla meille rakennettiin saunaa. Koska kyseessä on erittäin pieni sauna (1,6 x 1,7), oli minusta helppo valita seinä- ja kattomateriaaleiksi jotain vaaleaa. Meidän entisen kodin sauna oli musta, joten halusin nyt jotain aivan erilaista. Vaalea käsittelemätön haapapaneeli sts-uralla näytti juuri sellaiselta, joka sopisi hyvin meidän saunaan. 
Samaa haapapaneelia valitsin myös suihkutilan pidempään sivuseinään sekä pikkuiseen väliseinään, joka johdattaa käynnin kodinhoitohuoneeseen. Alunperin tuon seinän oli tarkoitus olla laattaa, mutta laatan koko ei olisi ollut niin edustava tuolla seinällä. Loppujen lopuksi tuo haapa oli niin hyvä valinta tuohon seinään! Yhteistyö raksalla Hakulan Puun kanssa on toiminut erittäin hyvin ja ollaan yhdessä pohdittu eri vaihtoehtoja uuden asian edessä. Onneksi sisätiloissa ei oikeastaan mitään pintamateriaalia ole tarvinnut ennalta sopia. On menty jokainen työvaihe kerrallaan.

Saunan paneelit ovat vielä käsittelemättömiä ja se onkin seuraava vaihe, mitä pintaan vai laitetaanko mitään? Tänään tein muutaman värikokeilun; saunavaha valkea ja saunavaha väritön. 

Tässä kuvia meidän pienestä löylyhuoneesta:

Väliseinä kodinhoitohuoneeseen:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut