SNAPSILASIN HELINÄÄ; muuttaessa tapahtuu

Päivän päävärini on ollut nyt pahvilaatikon ruskea. Oikestaan väri on tosi mukava, vähän sellainen rauhoittava ja huomaamaton. Sama väri kuin vakkarikynsilakkani. Huomaamaton ja neutraali.

Eilen tyhjensin muuttolaatikoita, joiden sisällöt olivat aivan unohtuneet tämän varastointi vuoden aikana. Ehkä olen vuosi sitten ollut jo niin uupunut muutosta, ettei muisti enää toiminut. Eilen yhdestä muuttolaatikosta löytyi pienen pieni koristeltu rasia. Tuo rasia oli muisto häistäni. Rasian sisällä oli iso nippu kirjoitettuja lappuja. Ne olivat toivotuksia hääparille kymmenen vuoden kuluttua eli toivotuksia vuodelle 2011. Tuota avioparia ei enää ole. Me olemme ehtineet kulkea eri polkuja jo yli kymmenen vuoden ajan, joten otin yksinoikeuden kurkata rasian sisälle. Kiitos mukavista viesteistä! Kiitos hassuistakin toivotuksista! Kiitos toivotuksesta, jossa toivottiin morsiamen lihovan tulevan kymmenen vuoden aikana :). Taisin silloin olla hoikka suunnistaja, vaikkakin aivan tavallisen kokoinen kestävyysurheilijaksi. Kilpaurheilu-urankaan lopettaminen ei ole niitä kiloja tuonut lisää, mutta samaa toivetta toivon itsekin nykyään.

Nyt oli aika laittaa tuo pieni pahvilaatikko pikku palasiksi. Muistot tuli luettua.

Jättimäisen kokoinen muuttolaatikko näytti sisältävän pipoja, hanskoja ja kaulaliinoja. Tiedän, että olen pipofriikki, mutta ihan näin hamstraajaksi en itseäni kuvitellut. Ottaessni ensimmäisen pipon laatikosta jotakin putosi pipon sisältä.... juomalasi... se putosi lattialle.... pipo olikin pehmuste juomalaseilleni. Näiden kymmenien pipojen, kaulaliinojen sekä villasukkien joukosta löytyi minun 1990-luvulla Tsekeistä ostamani kristallilasit. Ei ole enää pipopulaa, muttei myöskään viini-ja snapsilasipulaa.

Koti on jo paljon enemmän kodin oloinen ja näköinen sitten viime postauksen. Enää ei ole enemmän muuttolaatikoita kuin huonekaluja, kun astiat ja vaatteet ovat löytäneet paikkansa. Muuttamisella on myös hintansa, sillä sitä myöten, kun koti on kirkastunut kodiksi on muuttolaatikoiden tyhjentäjä puristettu kuivaksi rätiksi. Tähän on kyllä apu lähellä, nimittäin oma uusi sohva ja rauhallinen arki uudessa kodissa.Sirpaleet tuovat onnea. Niin sanotaan. Ihanaa taikauskoa elämä tarvitsee.

Mustaa Puuta-talon asukki
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut