OLIIVIN MAKU PIZZAKASTIKKEESSA (M, G, V)




Rakastan oliiveja. Varsinkin niitä mustia kalamata-oliiveja. Aika usein napostelen niitä samalla, kun kirjoitan tai vaan oleskelen. Ennen aina oletin, että kaikki oliivit maistuvat samanlaisilta, mutta olin täysin väärässä. Oliivipurkin valitsemisessa on samaa kuin viinipullon. Melkein ostat purkin etiketin mukaan, kunnes havahdut tutkimaan tuotetta paremmin. 





Tässä mainio tomaattikastikkeen ohje, johon voit käyttää ne viimeiset purkin pohjalle jääneet oliivit.Tomaattikastike sopii pizzapohjalle, pastaan tai vaikkapa paistettujen kanafileiden päälle. 

1 dl kivettömiä kalamata-oliiveja
2 dl paseerattua tomaattia
1/2 dl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
3 rkl suolakurkun lientä
1 rkl hunajaa tai fariinisokeria
1/2 dl hienonnettua basilikaa tai 1 rkl kuivattua basilikaa

Kaikki aineet kulhoon ja tehosekoittimen läpi. Kannattaa tarkistaa kivettömät oliivit, sillä jossain voi olla siitä huolimatta kivi. 
Kiehauta seosta muutaman minuutin verran. 



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut