Savukalapiiraat (M, GL)






Aina ei tarvitse tehdä suurta määrää vaan sellainen sopiva satsi, joka katoaa nopeasti lautasilta vatsoihin viimeistä murua myöten.

Tänään sain tyhjentää ruokapöydältä tyhjät tarjoiluvadit. Savukalapiiraita oli molemmille juuri sopiva määrä. 
Makeissa sekä suolaisissa leipomuksissa teen aika usein kahta eri taikinaa samaan aikaan; normia sekä maidotonta/gluteenitonta. Tänäänkin ne valmistuivat tasatahtia, sillä samaan muffinivuokaan mahtui sopivasti 6 + 6 savulohipiirasta.

Savukalapiiraat (M, GL) 

Pohja (piirakkakupit) :

3,5 dl Semperin Grov Mix-jauhoseosta
1/2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1/2 tl ruokasoodaa
1/3 tl kuivattua tilliä
2 rkl öljyä
1-1,5 dl vettä

Laita uuni 200 asteeseen.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää nesteet. Sekoita hyvin. Taikinan tulee olla jämäkkää.
Voitele muffinivuoka/vuoat maidottomalla margariinilla ja leivitä ne esim. riisijauhoilla.
Levitä taikinaa muffinivuokien pohjille sekä reunoille noin puolen sentin paksuisena. 


Täyte:
(yhteen piirakkaan)

1 rkl hienonnettua punasipulia
1-1,5 rkl savustettua lohta  hienonnettua paprikaa
hienonnettua tuoretta tilliä (paljon) 
soijakermaa (kaurakermakin käy) 
suolaa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
vegejuustoraastetta

Täytä piirakkakupit täytteillä. Laitoin täytteet päälletysten ilman sekoittamista. Lisää mausteet. Kaada soijakermaa niin, että täytettä on lähes taikinan reunoille asti. Raasta päälle vegejuustoraastetta.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes piiraat ovat saaneet väriä pintaan. 

Ja hei, täytä piirakkakupit ihan millä vain. Taidan itse leipoa seuraavalla kerralla pekoni-päärynäpiirakoita :) 

Reeta







Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut