perjantai 1. helmikuuta 2019

KAIKKI VAAN PATAAN JA UUNIIN; kanapadan aromit, nam!

Tästä ei ruuanlaitto enää helpommaksi voi tulla. Pilkotaan, paistetaan ja lopuksi kasataan yhteen. Eikä oikeastaan ole edes väliä, mitä pataan laittaa, sillä oman maun mukaiset lisäykset on se tämän kanapadan juttu. Tällä kertaa kanapadassamme oli runsaasti tuoretta basilikaa sekä mustia kalamata-oliiveja. Mulla taitaa olla joku kalamata-kausi menossa ;). Lisään ruokaan kuin ruokaan niitä tai popsin suoraan purkista. 
Erilaisuutta sain myös pilkkomalla kasvikset itselleni tavanomaisesta poiketen. 

Tämän kanapadan ainekset näkyvät kuvassa hyvin. Eli... 





2 isoa porkkanaa
2 sipulia
1/2 basilikaruukkua hienonnettuna
8-10 minitomaattia
1 dl kalamata-oliiveja (puolitin)
700g ruskistettuja broilerin rintafileitä (pilkoin yhden fileen kolmeen osaan)
2 kanaliemikuutiota
1/3 tl mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1/3 rosmariinia
(1/2 tl suolaa) 
1/2 dl oliiviöljyä (ei pakollista, mutta itse usein lisään öljyä, kun broileri on niin rasvatonta lihaa) 
1 dl valkoviiniä
Vettä

Uuni 175 asteeseen. Pilko kasvikset sekä broilerin rintafileet. Ruskista broilerit pannulla. Kaikki ainekset, mausteet sekä nesteet uunivuokaan. Lisää lopuksi vettä sen verran, että padan kaikki ainekset juuri ja juuri peittyvät. 
Uunissa noin 45-60 minuuttia. 

Ja muista, tähän pataan sopii niin pekonit, hillosipulit, paprikat kuin aurinkokuivatut tomaatitkin. Oikea kasattu kokonaisuus ;) 

Mukavia herkutteluhetkiä! 

Reeta



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nikkaroi näppärästi istutuslaatikko

Meidän pihalla on jo hetken ollut pari istutuslaatikkoa. Toiseen istutan mansikan taimet ja toisen laatikon saa vallata yrtit. Tässä k...