KEVÄT TOI, KEVÄT TOI...ei muuraria vaan....

Kevät toi, kevät toi.....
eipäs tuonutkaan muuraria vaan
ikkunanpesijän eli minut pesuvadin ja lastan kanssa terassille. Tänään oli tavoitteena pestä neljä olohuoneen ikkunaa ulkoapäin (niitä on yhteensä 11 kappaletta) ! I did it! Kun ei ahmi liikaa kotitöitä yhteen kertaan, niin työ sujuu paljon mielekkäämmin. Mitä sillä on väliä, milloin koko urakka on valmiina. Rento ote pitää mielen positiivisena ja uhrautuminen ei ole se päivän tunne tai puheenaihe ;)

Meillä alkoi tänään arki. Lähdimme aamulla poikani kanssa yhtä aikaa ulko-ovesta, mutta vastakkaisiin suuntiin. Lukiolainen lähti laahautumaan bussipysäkille päämääränään lukio ja minä lähdin ulkoiluttamaan koiraamme tuohon lähimetsään. Kaikista pirtein taisi olla tuo lammasta muistuttava vesikoiramme. Ikuinen innokas pentu. Aamu oli ihanan kirkas ja tuulinen. Pakkohan siinä oli itsekin piristyä, kun tuuli herätteli kasvojani koko ulkoilun ajan.

Arki oli minusta jo oikein tervetullut.
En kyllä tiedä, miksi ajattelen noin, kun olen muutenkin kotona kaikki päivät, viikot sekä kuukaudet kuntouttamassa itseäni työtapaturman aiheuttamista vammoista. En kai ajattele tuolla tapaa vain siksi, että lukiolaiselle tulisi päiviin rytmiä koulun ja harrastusten johdosta. Onneksi havahduin tuosta itsekkäästä ajattelutavastani pois, sillä aikatauluttomuus on juuri se loman kohokohta. Viime viikon hiihtoloma tuli vietettyä ihan vaan kotona. Onneksi täällä Etelä-Suomessa kelit olivat aivan mahtavia, niin kaipuu pohjoisemmaksi pysyi aisoissa. Tällaista tämä elämä nyt sitten on, kun kaikkea emme voi saada ja pitkän pohdinnan jälkeen valitsimme reissaamisen sijaan oman kodin ja perunamaan. Mukavalta tuo päätös vielä tuntuu!
Hyviä vinkkejä kotilomaan on:
1. Älä suunnittele mitään etukäteen. Herää rauhassa ja anna muidenkin herätä rauhassa. Jos olet aamuvirkku, älä heti aamulla ole innostuneena kertomassa päivän suunnitelmia. Aamu-uniselle tuo tapa on järkytys.
2. Satsaa syömisiin. Lomalla kuuluu herkutella enemmän tai tehdä erikoisempia ruokia. Lounaan voi syödä hyvin, vaikkapa ulkosalla.
3. Kutsu ystäviä tai sukulaisia kylään.
4. Mieti, mistä erityisesti tykkäät lomilla. Jo aamukahvin juominen ulkona terassilla auringon paisteessa voi tuntua luksukselta. Vai onko se rauhallinen päiväsauna ja ulkona vilvoittelu?
5. Siivoa ennen loman alkua, niin kotiloma alkaa puhtaasta kodista. 
6. Älä suunnittele lomalla sellaisiin paikkoihin menoa, jotka ovat epämiellyttäviä. Itse kierrän ostoskeskukset lomalla kaukaa. Onneksi poikani on aivan samaa mieltä.
7. Loma on lomaa varten. Jos pitää jotain suorittaa, varaa siihen joku aamupäivä aikaa, niin hommat on tehty. Työ ei vaivaa mieltäsi koko loman ajan. 
8. Hae ulkoa luonnon oksia piristämään kotiasi.
9. Rauhallinen liikunta edistää hyvinvointia ja tuo hyvän olon. Liikunnassa, kun pysyy kohtuudessa (ei huippu-urheilijoille vaan kuntoileville) on hyöty suurempi kuin haitta. Jos on pakko treenata pitkää ja joka päivä, voi pysähtyä miettimään, miksi on pakko?! 
10. Ole somessa, jos se on rentouttavaa. Jos ei, laita puhelin välillä kiinni. Mukavia lomapäiviä voi hyvin viettää kotonakin. Aina ei tekemisen tarvi olla jotain ekstraa. Olen vahvasti myös sitä mieltä, että paikallaanolo ja tekemättömyys tuovat myös  tasapainoa lasten sekä nuorten elämään. Arki ja harrastusrumba tarvitsevat vastakohdaksi joutenoloa.

Tässä on nyt mukava istuskella koira kainalossa, kirjoittaa päivän kuulumisia ja katsoa ikkunoista ulos, kun viimeisetkin rakennusjäljet on pesty pois. Ikkunanpesu kyllä kannatti.
Reeta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut