maanantai 25. helmikuuta 2019

MANSIKKAINEN MUTAKAKKU; ihan älyttömän hyvää (M, G, V)



Melkein unohdin laittaa tänne teille ohjeen leipomastani mutakakusta. Ohje unohtui samaan tahtiin kuin kakku hupeni tarjottimelta eli nopeasti.



Tässä se nyt on. Laitan muuten usein joko pakastemansikoita tai - mustikoita mutakakun joukkoon. Marjojen avulla kakusta tulee sopivan mutainen.

4,5 dl gluteenittomia jauhoja (grow mixit mun suosikkini)
2,5 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vanilijasokeria
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
2 tl omenaviinietikkaa
1 dl soseutettuja pakastemansikoita
1 dl rypsiöljyä
2 dl mantelimaitoa

Uuni 200 asteeseen.
Laita leivinpaperi irtokakkupohjavuuan pohjalle.
Voitele vuuan reunat ja leivitä mantelijauhoa tai riisijauholla.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää nesteet kuivien aineiden joukkoon. Lisää mansikkasose. Sekoita hyvin.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 20 minuuttia.
Testaa noin 15 min jälkeen varrastikulla, onko taikina vielä raakaa. Ota kakku pois, kun taikina on reunoilta kypsä, mutta keskeltä raaka.

Ps. Itse paistoin kakun tällä kertss Ikean pitkän mallisessa kakkuvuuassa. Kakku irtosi hyvin, kun pohja oli voideltu ja levitetty mantelijauholla.




Ihanaa herkutteluhetkeä!
Reeta


2 kommenttia:

  1. Tämä pitääkin testata. Oli myös kiva löytää sinut lehdestä jonka juuri hain päivän postin mukana. Olinpa vielä linkannut blogisi omassa blogissani suosituksiin 😊
    https://willalemmelle.blogspot.com/2019/02/pizzaa-ja-blogisuosituksia.html?m=1

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava lukea viestisi. Ihanaa, kun luet blogiani ja löysit keittiömme lehdestä. Mukavaa kevättä! Käynkin tutustumassa blogiisi.

      Poista

Nikkaroi näppärästi istutuslaatikko

Meidän pihalla on jo hetken ollut pari istutuslaatikkoa. Toiseen istutan mansikan taimet ja toisen laatikon saa vallata yrtit. Tässä k...