MUSTASSA MULLASSA; puutarhahommat ihan ihan liki jo ;)


Näin keskitalvella on mukava haaveilla jo keväästä sekä kesästä ja ennen kaikkea pihahommista! Oletko sinä myös samanlainen kuin minä, joka menee pihahommiin rentoutuakseen sekä ilahtumaan luonnon kasvuista?
Mustaa Puuta-kodin ympäristö on tänä keväänä ihan raakile, mutta sekin on mukavaa. Saan suunnitella ja toteuttaa omaa pihaa pikku hiljaa. Itse rakennan pihan aina sillä ajatuksella, että ei kerralla valmiiksi vaan piha muovautuu vuosien kuluessa.


Uuden kotimme piha kesällä 2018. Vanhan kotimme piha kesällä 2017.

Tulevana kesänä keskityn pohjatöihin, piha-aitojen ja - aidanteiden laittamiseen. Myös olisi suunnitelmissa tehdä tontille kävelypolut sekä laatoittaa talonvierukset siistimmäksi.

Olen koonnut itselleni Pinterestiin ajatuksia, millainen pihamme voisi olla. Tässä muutama kuva Pinterestistä:

Suomen kunttapihan kuva, Pinterest.


Viherpeukalon kuva, Pinterest. 

Kuva Rudus. 


Kuva Pinterest. Tämä on lempparikuvani. 

Valkoinen kurjenpolvi. Kuva puutarha.net.

Tässä vanhan kotimme pihakuvia. Tykkään yhä ikivihreiden havujen ja valkoisten hortensioiden yhdistelmistä. Sinikuunliljat voisivat tällä kertaa saada vierelleen hentoja heinämäisiä perennoja. 
Alapihalle menevän polun viereen olen suunnitellut istuttavani valkoisia kurjenpolvia. Ne saisivat kasvaa siinä villisti ja huolettomasti. Tästä pihasta saa tulla luonnonmukaisempi kuin edellisestä. 


Nyt on haaveiltu. Tämän jälkeen on hyvä lähteä tuonne räntäsateeseen koiran kanssa ;)

Kommentit

  1. Kauniita tunnelmia ja kuvia. Nuo pihan kivenlohkareet, havut ja heinät erityisesti puhuttelevat minua. Mukavan oloinen blogi! Terveisiä saaristosta!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Merikaisla tuulessa! Itsekin pidän kaikista mahdollisimman metsä isistä pihakasveista. Kiitos terveisistä! Saaristossa on tainnut olla kunnon tuulisia päiviä.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut