BROILERPIIRAKKA; kepeän tomaattinen (maidoton, gluteeniton)

Joihinkin omiinkin resepteihin sitä vaan ihastuu enemmän kuin toisiin. Tämä broilerpiirakka on juuri yksi niistä, joihin ihastuin. Sen täyte syntyi ihan puolivahingossa, kun halusin nopeasti testata Heirolin liikkeestä ostamaani irtopohjavuokaa. Eli tein piirakan jääkaapissa olleista raaka-aineksista. Enpä malttanut odottaa seuraavaa kauppareissua ;) 




Piirakkapohja

( Noin 20x20 vuokaan) 

4 dl Grov Mix-gluteenittomia jauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
(2 tl kuivattua basilikaa)
1/2 tl ruokasoodaa
1 dl ruokaöljyä
1-1,5 dl vettä

* Laita uuni 200 asteeseen.
* Sekoita kuivat aineet keskenään.
* Lisää öljy ja neste. Nestettä sen verran, että taikinasta tulee kiinteän jämäkkä. Sekoita hyvin. Jätä jääkaappiin, kunnes täyte on tehty.




Täyte


250-300 g broilerin filesuikaleita (maustamaton)
tilkka öljyä paistamiseen
1/2 tl suolaa
1 tl currya

*Paista broilerit kypsiksi sekä ruskehtaviksi. Mausta loppuvaiheessa.

Pesto


1 dl öljyä (oliivi tai rypsi) 
1 dl tuoreita basilikan lehtiä
1,5 tl suolaa
2 tl valkosipulijauhetta
2 tl currya
1,5 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
50 g vegejuustoraastetta
1 dl paseerattu tomaattisosetta
1 tetra kookoskermaa (käytin Alpron) 

* Soseuta aineet hyvin sauvasekoittimella.


Täyte


1 oikein pieni sipuli hienonnettuna
5-6 kirsikkatomaattia (halkaise)
ruohosipulia hienonnettuna
vegejuustoraastetta tms

* Voitele irtopohjavuoka esim. Sinisellä Keijulla.
* Levitä taikina vuuan reunoille ja pohjille. Käytin levityksessä apuna hieman Grov Mix-jauhoja.
* Levitä puolet täytteen pestosta pohjalle.
* Lado broilerit, sipulit sekä ruohosipuli peston päälle.
* Kaada tasaisesti loppu pesto täytteen päälle.
* Lisää halkaistut kirsikkatomaatit.
* Ripottele päälle vielä vegejuustoraastetta tms.
* Paista uunin keskitasolla n 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. 
* Anna jäähtyä. Leikkaaminen onnistuu helpommin, kun täyte on pikkuisen jähmettynyt.




Herkkuhetkiä!




Reeta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut