KOTIMME HUONEKALUT; jotakin uutta, jotakin vanhaa ja jotakin tehty omin käsin

Makaan meidän sohvalla ja katselen ympärilleni. Ympärilläni on koti, jossa on eri aikakausien huonekaluja sekaisin, joista jokainen on päätynyt meille eri tavalla. On perittyjä, on lahjaksi saatuja, on käytettyjä, on uutena ostettuja sekä on itse valmistettuja. Osa huonekaluista on ollut minulla jo kolmessa aiemmassa kodissani. Oikeastaan meidän keittiön ruokapöydällemme tämä koti oli jo nro 4. Ostin sen vuosia sitten Helsingistä meidän Littoisten kodin pieneen keittiöön. Sen kodin jälkeen pöytä on ollut juuri sopivan kokoinen meidän pienen perheen tarpeisiin. Tämän kodin ruokailutilan mitoitin juuri tuota metrin pöytää silmällä pitäen.

Eteisen penkki on luultavammin kotimme vanhin huonekalu. Pelastin sen kauan sitten mökkimme pihalta. Se oli ollut ulkopenkkinä aikaisempien mökin omistajien aikana jo monen vuoden ajan. Siltä se silloin näyttikin. Muistaakseni kunnostin sen kevyesti hiomapaperilla ja maalasin vaalean harmaalla kuultomaalilla. Tuo maali taisi olla Ikean sisäkuultomaali ;) Tuosta on nyt lähes 27 v aikaa, joten kestävä on maali sekä penkki ollut.

Myös musta vanha kaappi määräsi talon suunnitteluvaiheessa yhden seinän leveyden. Kaapin ikää en tiedä. Kaapin ovien sisäpuolilla on hauskasti historiaa, kun joku tai jotkut ovat kaunokirjoituksin kirjoittaneet siihen nimiä, puhelinnumeroita, laskutoimituksia yms. Kun ne eivät näy, ne saavat hyvin olla muistoina.


Yhä haeskelen olohuoneemme seinälle käytettyä avohyllyä, jonka maalauttaisin samalla maalisävyllä kuin huoneen seinät on maalattu. Mutta vielä ei ole tullut vastaan mielekästä.

Itse rakennettua on tuo olohuoneen sohvapöytä sekä eteisen kenkätaso. Molempien lopputulokseen oon tyytyväinen. Väliaikaisratkaisuista taisi tulla pysyviä :)Olipa mukava hetki katsella ja pohtia huonekalujemme tarinoita.
Reeta


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut