PUUTARHA TUOTTAA ILOA MOLEMMIN PUOLIN IKKUNAA


Ei tämä lopu. Tämä 'pahenee' yhä ;) Tätä se kevät ja lumen sulaminen saa aikaiseksi :) pelkkää pihamaalla kiertelyä ja pysähdyksiä :) aamulla on pakko tehdä rundi, päivällä juotava se kahvi terassikaiteeseen nojaten ja tsekattava 'tilukset' sekä illalla vielä kurkittava ikkunoista, kuinka paljon lunta päivän aikana lähtikään. Life on yhtä pihaa :)

Ensimmäinen kevät Mustaa Puuta-talossa on jo tuonut vanhan tapani kiertää talo ympäri ulkoilun tai koiralenkin jälkeen. Katsella, mitä pihalle kuuluu. Täällä pihamaalla en vielä voi ihailla istuttamieni kasvien kasvua, kun ympärillä on vain kuraa, soraa ja rakennusjätteitä, mutta voin aina haaveilla, suunnitella ja mitata. Niin kuin tänä aamunakin. Mittailin tulevia kulkuväyliä sekä haaveilin alapihalle kesäkeittiö-ulkovarastosta. Sen toteuttamisessa yhdistyisivät sekä näkösuoja naapuriin että varastotila ulkokamppeille. Olisi kyllä niin ihana idea toteuttaa :) Onko sinun pihallasi ulkovarasto-kesäkeittiöyhdistelmää? Millaisia kokemuksia tuosta? Nyt aloitan sellaiset säästörumbat, että haave toteutuu.


Toki tästä pihasta voisi myös kokea stressiä, mutta itse näen siinä vain mahdollisuuksia. Siitä muokkaamalla tulee täydellinen piha meille. Ensi kesänä ollaan jo paljon selkeämillä vesillä.

Tällä viikolla poikkesin ihastelemassa ystäväni uuden kodin pihaa.  Piha oli ihqun ihana. Täynnä mahdollisuuksia!! Kun piha on vuosikymmeniä vanha, on piha aivan eri tilanteessa kuin meidän piha. Siinä missä meillä perustetaan ja istutetaan, heillä harvennetaan ja raivataan. Olisittepa nähneet pihapuiden runkojen paksuudet. 

Vanhemmissa pihoissa on kyllä sitä jotain. Noiden pihojen charmi on ainutlaatuista, millaiseen ei helpolla enää päästä, vaikka kuinka pihapuut kasvaisivat ja vuosia kuluisi. Nuo pihat luotiin silloin syreeniaita- ja happomarjabuumiaikoina. Tuosta ystäväni pihasta kyllä kehkeytyy hieno, sillä heidän suunnitelmissa on lisätä pihaan hivenen nykyajan twistiä, mutta kunnioittamalla vuosikymmenien aikana kasvanutta tunnelmaa.

Ensi viikolla tapahtuu myös meidän terassillamme, sillä puutarhakalusteemme saapuvat talvisäilöstä :) Poikani tekemä rouhea terassipöytä sopii takuulla tänne. Mutta mitkä tuolit? Vaihtoehtoja riittää ihan omasta takaa. 

Pysykää blogini kanavilla. Pian postataan kuvia terassin heräämisestä kevääseen!! Oikeesti kevät on just tässä, just tänään.

Reeta/ IG mustaapuuta

ps. Kuvat pihamme tilanteesta just nyt eli ei niin vihreitä tai eloisia kuvia. 
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut