sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

TÄYTETYT MUNAKOISOT; appelsiini piristää (M, GL, V)






Vaikka nämä täytetyt munakoisot ovat täysin vegaanisia, maistuvat ne takuulla myös lihansyöjille. Nämä munakoisot sopivat erinomaisesti alkupaloiksi, lounaaksi salaatin kera tai naposteltaviksi tapasten tapaan.

Ohjeesta tulee kolme munakoisoviipaletta. Ohje on gluteeniton sekä vegaaninen (maidoton). 





1 keskikoinen munakoiso
oliiviöljyä
1 appelsiini
8 isoa kaprismarjaa
16 kivetöntä kalamata-oliivia
1/2 dl vegaanista juustoraastetta
1/2 pieni sipuli
1/2 valkosipulin kynsi
suolaa
mustapippuria
1 tl sokeria tai hunajaa
1/2 tl kuivattua basilikaa

1. Laita uuni 200 asteeseen.
2. Vuoraa uunivuuat leivinpaperilla.
3. Pese munakoiso ja viipaloi pituussuunnassa noin 5 viipaleeseen. 
4. Laita kolme keskimmäistä viipaletta uunivuokaan. Voitele munakoisot kevyesti oliiviöljyllä tai rypsiöljyllä. Ripottele pikkuisen suolaa päälle.
5. Esikypsennä munakoisoja uunissa noin 10 minuutin ajan. Ota pois uunista.
6. Laita uunin grillivastukset päälle.




Valmista täyte:

1. Kuori käyttämättömät munakoison viipaleet. Pilko ne oikein pieniksi paloiksi. Pilko samoin sipuli sekä valkosipuli. Kuullota näitä pannulla tilkassa öljyä, kunnes ovat kevyesti ruskistuneet. Mausta suolalla, sokerilla, pippurilla sekä basilikalla. Sekoita hyvin.
2. Pilko appelsiini, oliivit sekä kaprismarjat pieniksi paloiksi. Lisää nämä paistetun munakoiso-sipuliseoksen joukkoon. Raasta joukkoon vegaaninen juusto. Sekoita hyvin.
3. Levitä täytettä munakoisoviipaleiden päälle.
4. Kypsennä uunissa noin 6 minuuttia uunin grillissä, kunnes ovat saaneet kauniin ruskean värin. Jos ei ole grilliä, kypsennä uunin keskitasolla noi 8 - 10 minuutin ajan. 
5. Koriste munakoisot balsamico cremellä.

Ihanaa munakoisohetkeä!



Reeta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nikkaroi näppärästi istutuslaatikko

Meidän pihalla on jo hetken ollut pari istutuslaatikkoa. Toiseen istutan mansikan taimet ja toisen laatikon saa vallata yrtit. Tässä k...