keskiviikko 10. huhtikuuta 2019

JAUHELIHAKEBAKOT & makean tulinen dippikastike (maidoton, gluteeniton, munaton)






Jauhelihakebakot


10 kpl

400g naudan jauhelihaa (10%)
1/2 bataatti
1 pieni sipuli
1 lihaliemikuutio
ripaus cayennepippuria
1/2 tl kuivattua persilijaa
1/2 tl kuivattua oreganoa
ripaus mustapippuria
1 tl valkosipulijauhetta
1 tl paprikajauhetta
4 rkl gluteenitonta jauhoseosta (Grov Mix) 

* Laita uuni grillitoiminnolle tai 200 asteeseen. 
* Kuori ja pilko bataatti sekä sipuli. Laita kattilaan vettä ja keitä ne kattilassa pemeiksi. Lisää lihaliemikuutio keitinveden joukkoon. 
* Kaada vesi pois kattilasta. 
* Soseuta kasvikset joko muusinuijalla tai sauvasekoittimella. 
* Lisää mausteet sekä jauhot kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin. 
* Lisää jauheliha kasvisten joukkoon. Vaivaa seosta, kunnes kaikki aineet ovat sekoittuneet erittäin tasaiseksi massaksi. 
* Tee jauheliha-kasvisseoksesta kebakkoja ja aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle. 
* Paista uunin grillissä noin 20-25 minuuttia (riippuen uunista) . Itse tsekkasin kypsyyden halkaisemalla yhden kebakon. Jätin vielä jälkilämmölle 5 minuutiksi. 

Kastike


1/2dl paseerattu tomaattia
1/2 dl chilikastiketta (käytin Lidlin Salsa sauce) 
1/2dl vettä
1/2 suippopaprikaa (hienonnettuna) 
1 rkl fariinisokeria

* Sekoita kaikki ainekset kattilassa ja keitä kastiketta hellalla noin 5 minuuttia. 



Maukasta dippailua! 

Reeta
IG mustaapuuta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nikkaroi näppärästi istutuslaatikko

Meidän pihalla on jo hetken ollut pari istutuslaatikkoa. Toiseen istutan mansikan taimet ja toisen laatikon saa vallata yrtit. Tässä k...