lauantai 6. huhtikuuta 2019

KYLMÄSAVULOHI-TONNIKALAPIIRAKKA (M, GL) KEVÄÄN TERASSEILLE

Ensimmäiseksi harmittelen, kun en saanut kunnon kuvia otetuksi tästä kalapiirakasta, sillä nälkäisenä suorastaan unohdin koko blogini ja kuvien ottamisen. 
Tässä piirakassa ei ole täytteenä lainkaan maidottomia soija- tai kauravalmisteita vaan täyteen mehevyys tulee salaatinkastikkeesta sekä öljypohjaisesta tonnikalasta. Siispä todellakin suosittelen käyttämään tonnikalaa öljyssä eikä vedessä! 
Tonnikala-kylmäsavulohipiirakan pohja on tehty lähes samalla ohjeella kuin blogissani oleva broileripiirakan pohja. Katsohan pohjan ohje sieltä. Ainoastaan korvasin basilikan tuoreella tillisilpulla sekä lisäsin taikinan joukkoon 3 rkl tomaattiketsuppia. Ketsuppi antoi pohjalle upean värin! Sama väri kuin kylmäsavulohessa :) 
Pohjataikina on mitoitettu 22x22 vuokaan. Itse käytän Heirolin irtopohjavuokia, sillä niistä piirakka irtoaa siististi eikä vuokia tarvitse kuin kevyesti voidella. 



Täyte on seuraavanlainen:

6-8 rkl Makea-salaatinkastiketta (Saarioinen) 

Tuoretta tillisilppua

1/2 dl hienonnettua pinaattia (voi jättää pois) 

2 pientä purkkia tonnikalaa öljyssä tai 1 normipurkki

1/2 dl pilkottua paprikaa

1/2 dl paseerattua tomaattia

1/2 dl hienonnettua sipulia

120-150 g kylmäsavulohta

suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta

1 dl vege-juustoraastetta

Uuni 200 asteeseen. Nosta pohjataikinaa noin 1-1,5 cm reunoille. 
Levitä pohjan päälle Makea-salaatinkastike. Laitoin suoraan pullosta muutaman millin paksuisen kerroksen. Reunoille vähän enemmän. 
Laita kaikki täytteen ainekset pohjan päälle. Viimeiseksi paseerattu tomaattisose.
Ripottele mausteet täytteen päälle. 
Lopuksi juustoraaste. 
Piirakka uuniin n 25 min, kunnes taikina irtoaa reunoista.


Kera valkoviinin. Nam! 

Reeta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nikkaroi näppärästi istutuslaatikko

Meidän pihalla on jo hetken ollut pari istutuslaatikkoa. Toiseen istutan mansikan taimet ja toisen laatikon saa vallata yrtit. Tässä k...