Unelmien ja aistien koti; Mustaa Puuta-kodin viikkoterveiset

Kappas. Kodissamme on niin erilaista kuin ensimmäisinä asuinkuukausinamme. Niin se on, että koti syntyy vähitellen. Ainakin meillä on menty jo suht kauas siitä, kun ensimmäisen kerran makoilin tässä sohvalla ja katselin ympärilleni. Ajattelin tässä postauksessa päivittää kotimme tilanteen. 
Tässä puolessa vuodessa on uusiutunut sohvapöytä sekä olohuoneen istuinten määrä. Meidän retronurkkauksemme on muuttunut tasapainoisemmaksi yhteensopivilla esineillä sekä puunsävyisellä pöytälampulla. Vanha harmaa penkki on vaihtanut toiselle seinälle ja sen päälle olen asetellut muutamia viherkasveja. Keittiön välitilan ilme muuttui, kun lisäsimme välitilan noston puunsävyisellä laminaatilla. Ja mitä muutoksia tekevätkään keittiötasojen päällä alati vaihtuvat kipot ja kupit. Ne kertovat vuodenaikojen vaihteluista sekä fiiliksistä. Nyt on selkeästi menossa 'mitä vähemmän, sitä parempi fiilis'. Se on kyllä juuri niin kuin fysioterapeuttini kerran totesi, että ympärillä olevilla väreillä ja muodoilla on aivoille ja aisteille suuri merkitys. Niin totta! 

Aistimmehan reagoivat ulkoisiin ärsykkeisiin, jonka jälkeen me koemme aistimuutokset itsessämme. Meillä jokaisella on ns aisti-ikkuna, joka on normaalisti hyvinkin suuri, mutta valitettavasti tuo ikkuna voi tapaturman tms myötä pienentyä. Ikkunasta osaa kyllä katsoa ulos ja nauttia, mutta ei enää samanlaisesti kaikesta yhdellä kertaa. Olohuoneen ikkuna on voinut kooltaan muuttua saunan ikkunaksi.
Oletkohan samanlainen kodin sisustaja kuin minä? 
Vai olenkohan vain ymmärtänyt sisustamisen merkityksen samanlaisena kuin elämän, aina on toivoa, kun menee eteenpäin ja uskaltaa kurkata jopa nurkan taakse. Muutoksilla voi saada hyviä uudistuksia aikaan. Ihanaa tätä viikkoa!
Toivottaa kotikokki, kotipuutarhuri ja kotifilosofi ;) 
Reeta

ps. Kuten huomasit, meillä taulut etsivät yhä seiniä :) 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut