Älä jätä, ystävä hyvä!Ystävyyteen riittää se yksikin, joka rohkaisee sumussa, rauhoittaa myrskyssä, tukee tuulessa ja nauraa auringossa. Olen onnekas, kun itselläni on muutamia niin läheisiä ystäviä, jotka tietävät jo ilmeestäni tai äänestäni, kuinka voin. Joskus ääneni on kuin juuri heränneellä mörököllillä tai sitten se on kuin kevätpeipolla. Sellaista tämä elämä on.
Ystävinä ollaan puolin ja toisin tässä elämässä yhdessä mukana. Välillä itketään ja välillä nauretaan niin, että mahaan koskee.


Olen onnekas, kun on myös ystäviä, joiden kanssa jatketaan niistä jutuista, mihin viimeksi jäimme. Kuulumisien kautta juttu jatkuu kuin eilispäivän. Ystävyyttä kannattelee positiiviset asiat.

Olen onnekas hei-tutuista ja hymyilevistä kasvoista. Niitä voi kohdata päivittäin. Jopa tänään kylän raitilla, kun lähdin varta vasten ihmisten ilmoille kävelemään.


Ystävyyttä ei ole helppo määritellä. On paljon adjektiiveja, jotka kuvaavat ystävyyden ominaisuuksia, joita ystävyyden ylläpitämiseen tarvitaan, mutta millaista on ystävyys?


Minusta se on suhde, jossa voidaan olla ilman roolia, ilman ikuista hymyä ja ilman painolastia. Tiedän, että ystävä pitää minusta hyvää huolta. Hän kysyy, mitä kuuluu? Hän myös kuuntelee, mitä kuuluu. Hän tulee apuun, vaikka kesken vaatekaapin siivouksen. Ystävän lähellä ei ole ikinä kylmä, sillä empatian ja tunteiden aallot tuovat turvallisia lämpöaaltoja.

ReetaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

SUKLAAKAKKUPÄIVÄ VAIKKA JOKA PÄIVÄ; nauttia pitää! (V, M, GL)

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut