SATEEN JÄLKEINEN METSÄ = SIENIMETSÄ

Sunnuntain metsäkävely tuotti mukavan saaliin: 3 litraa kanttarelleja, 2 litraa suppilovahveroita, pari litraa erilaisia rouskuja sekä tunnin verran luonnossa liikkumista. Mutta jos jotain hyvää niin myös pahaakin.... Ei niin mukavia tuomisia olivat rikki menneet lempparikumisaappaat sekä koiramme iholla kesän toinen (vasta) punkki.

Menimme tänään meille aivan uuteen maastoon. Sellaiseen pieneen metsäsaarekkeeseen, johon luultavammin kukaan ei viitsisi pysähtyä sienestämään. Tämä osoittautuikin hyväksi päätelmäksi, kun kanttarelleja ja suppiloita löytyi heti ekan polun reunamilta. Mikä motivoikaan sienestäjä parhaiten: keltainen kanttarelli, kun autolta on matkaa taitettu parikymmentä metriä. 

Metsässä oli mukavaa. Koirakin nautti, kun sai pitkästä aikaan juosta vapaana. 

Kannoin koko sienireissumme ajan järjestelmäkameraa kaulallani, mutta alkumetrien jälkeen unohdin kokonaan valokuvaamisen. Niin tyypillistä minulle :)). Onneksi tuli edes yksi kanttarelliduo tallennettua ;) 
Reeta

Kommentit

 1. Sienireissut on ihan parasta syksyssä. Harmi vain, että metsässä on hirvikärpäsiä. Eilen teki ihan hirveästi mieli metsään. Kun se ei onnistunut, tilattiin sienipizzat lohdutukseksi, sekin oli hyvää. Ehkä ensi viikonloppuna onnistaa paremmin ja saan nauttia luonnon antimista.

  Kumisaappaat ovat kestävä sijoitus ja niihin muodostuu vuosien aikana kiinteä suhde. Omatkin saappaat ovat rakkaat. Niillä on koluttu paljon metsässä ja pelloilla. Pysyisivät vain ehjänä. Ihanaa syysviikkoa ja aurinkoakin on meille luvassa - Jee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Täällä ei onneksi ollut yhtään hirvikärpäsiä. Tavallisia kärpäsiä kylläkin.
   Oi, sienipizza kuulostaa herkulliselta 👍
   Totta, saappaisiin kiintyy. Nyt omat tutut saappaat vaihtuvat uusiin. Varmaan menee muutama metsäreissu ennenkuin tottuu.
   Ihanaa syksyä!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut

GLUTEENITON & VEGAANINEN JUUSTOKAKKU

JOULUN SUKLAAKAKKU (VE, G)