KIRJE ISÄLLE 10.11.2019
Kirje isälleni 10.11.2019
Rakas isä, impu, iskä! 
Vaikka en ole sinua nähnyt, kuullut tai tuntenut enää pitkään pitkään aikaan (kuolemastasi on jo lähes 30 vuotta), olet kulkenut tukenani jokaisen vuoden. Ei ole jäänyt montaakaan päivää väliin, ettenkö olisi sinua ajatellut. Olin niin isäntyttö, että arki on tuonut muistoja yhteisistä jutuistamme. Milloin se ajatus on lähtenyt suunnistuksesta, lännenelokuvista, moottoriurheilusta, Rauman Lukosta, viljapelloista, hiihtämisestä, lottoamisesta tai vain kovasta ikävästä. Koen, että ikävä sinua kohtaan on tänä päivänä hyvin myönteinen tunne. 

Olen nyt lähes saman ikäinen kuin sinä silloin, kun suljit viimeisen kerran silmäsi. Olin silloin läsnäsi. Suljit silmäsi aivan liian aikaisin. Sitä eniten kaipaan, että olisit saanut tutustua kolmeen lapsenlapseesi ja he olisivat saaneet tutustua sinuun. Voineet itse kokea sinun rakkautesi heitä kohtaan. 

Puhumme poikani kanssa sinusta paljon. Kerron hänelle sinusta ja sinun sydämellisestä luonteestasi. Olit välittävä, kannustava, empaattinen sekä aina läsnäoleva isä. Olit kaikille ystävällinen ja kaikkien kaveri. En halua kirjoittaa, että olisit, vaan haluan kirjoittaa, että olet pojalleni se esimerkillinen isoisä/pappa, joka poisnukkuneenakin pitää huolen hänestä. Sinä olet läsnä muistoin. Tiedän, että olet pojalleni tuttu pappa. 

Tänään on isänpäivä. Sytytin aamulla sinulle kynttilän, kuten olen tehnyt jokaisena isänpäivänä. 

Olit rakas ja olet yhä rakas. Tänä päivänä, kun tarvitsen elämässäni aikaisempaa enemmän sitkeyttä, kärsivällisyyttä sekä sopeutumista, ammennan nuo piirteet sinulta. Opin sinulta, ettei koskaan pidä lannistua vaan pitää opetella elämään uusissa elämäntilanteissa. Oli ne sitten ruusuisia tai rosoisia. 

Retusi <3

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Nikkaroi näppärästi istutuslaatikko

MINIMALISTINEN KEITTIÖ; Mustaa Puuta-kodin keittiön ruusut & risut

RYIJY MATONKUTEISTA; ohjeet