KOTIPIHALLA JEE, JEE, JEE!

Toinen kesä jo menossa Mustaa Puuta kodissa ja kodin pihamailla. Tai jopa jo kolmas, jos lasketaan mukaan raksakesä. Kylläpä aika rientää :) just äsken tulin pihalta, jossa siistin istutusten reunuksia. Jotkut siistin luonnonkivillä, joihinkin laitan kuorikatetta. Molemmat vaihtoehdot sopivat minusta oikein hyvin tänne metsikön reunaan.

Punainen matto

Olen aikaisemminkin kirjoittanut punaisen maton paikasta. Paikasta, jossa viihdyn erityisen mieluusti. Jos asettaisin punaisen maton pihallemme, laittaisin sen pikkuruiselle grillipaikallemme. Se on paikka, johon usein päivällä istahdan joko tyhjän panttina tai kädet kiireisinä kääntämässä grillattavia pihvejä ja kasviksia.


Grillipaikka muovautui huomaamatta tuohon, jossa se nyt on. Kuten lähes kaikki mun juttuni, pikku hiljaa. Kunnostamista grillipaikka jo kaipaisi, sillä ekan talven jälkeen routa puuttui alustaan ja osa laatoista on nyt pikkuisen vinossa.

Haaveilua

Vaikka isommasta kasvimaasta tai lukuisista kukkalajikkeista haaveilenkin, on nyt painettava jarrua suunnitelmien kohdalla. Odotettava hetki ja katsottava, missä elämä jatkuu. Koskaan, kun ei tiedä, kuinka kauan voimme kutsua tätä ihanaa taloa kodiksemme. Yritän kuitenkin nähdä tulevatkin muutokset edes jonkinlaisina hyvinä juttuina.
En kiroa loukkaantumistani (jonka takia kotitilanteitakin joutuu muuttamaan) enkä ole katkera, mutta kyllä jo toivoisin, että jotkut asiat voisivat jo pysyä vakkareina tai rauhoittua. Epätietoisuus monissa asioissa yhtäaikaa vaatii kärsivällisyyttä. 


Päivän kukkakimput

Syksyä lähestyttäessä luonnonkukkakimppujen lajikkeet ovat muuttuneet. Enää ei koiralenkeillä tartu mukaan värikkäitä kesäkukkia vaan usein yhden lajikkeen kasvikimppuja. On mustikanvarpuja, kanervia, pietaryrttejä ja erilaisia heiniä. Oikein kauniita ja helppohoitoisia kasveja. Kokkailut

Meillä alkoi arki sinä päivänä, kun lukiot alkoivat. Päiviin tuli tietynlainen rytmi ja mun kokkailutkin vähenivät. Enää ei tarvitse (vaiko saa) tehdä päivässä kahta lämmintä ateriaa koko perhettä ajatellen. Itse voin napostella edellispäivien jäännöksiä tai tehdä jonkun #pikapikalounaan aineksista, joita jääkaapista löytyy, mm kananugetteja. Tsekkaa niiden resepti instagramistani ja kokeile.


Hyvän viikonlopun toivotukset jo torstaina!

Reeta

Ps. Kuvitin tämän tekstin mm. meidän Savojärven retkikuvillamme. Savojärvi sijaitsee Varsinais-Suomessa Kuhankuonon retkeilyalueella.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

RYIJY MATONKUTEISTA; ohjeet

Nikkaroi näppärästi istutuslaatikko

REETAN ULKOILUVINKKI: Naantalin Luonnonmaan luontopolut