Vegaaninen sekä gluteeniton mustikkapiirakka ♡
Metsät ovat täynnä mustikkaa! Kyllä nyt meidän kelpaa syödä ja kokata mustikkaisia herkkuja. Mustikka on pieni ja kaunis marja, jolla on lukuisia terveyshyötyjä. Tein uuteen irtopohjavuokaani vegaanisen sekä gluteenittoman mustikkapiirakan. Tässä reseptini myös sinulle.
Maukas mustikkapiiras muropohjalla
POHJA
4 dl Grov mix-gluteenittomia jauhoja
1,5 dl sokeria
3 rkl omenasosetta (Piltti)
3 rkl omenasosetta (Piltti)
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
1/3 tl suolaa
125 g pehmennettyä margariinia
TÄYTE
2 mustikkasoijajugurttia (käytin Alpron)
1 rkl perunajauhoja
3 dl mustikoita
* laita uuni 225 asteeseen
* sekoita kuivat aineet keskenään
* lisää pehmennetty margariini
* ota noin 1/4 taikinasta syrjään
* levitä taikina irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle
* sekoita kaikki täytteen aineet keskenään
* kaada täyte vuokaan ja ripottele loppu taikina piirakan päälle
* paista uunissa noin 18-20 minuuttia, kunnes piirakka on saanut kauniin värin
Mustikkaisia herkkuhetkiä!
Kommentit
Lähetä kommentti