MITÄ LIEDOSSA TEHDÄÄN VIIKONLOPPUNA? NO, HIIHDETÄÄN TIETENKIN PELTOLADUILLA!
 

"On ihanan aurinkoinen talvipäivä. Pakkasta sen verran, että varpaat ovat jäässä ja poskenpäät punoittavat. Mutta sellainenhan kuuluu suomalaiseen talveen. Olen Ruissalon Kuuvannokassa ulkoiluttamassa koiraa sekä valokuvaamassa talvista merenrantamaisemaa. Paluumatkalla huomaan Ruissalon pelloilla olevan ruuhkaa. On hiihtäjiä jokaisessa pellonkulmassa ;). Tästä hetkestä nappasin itselleni aiheen kirjoittaa oman kotikuntani peltoladuista blogipostauksen, jotta latujen löytyminen helpottuisi."

Tuumasta toimeen...

VARMASTI JO TIEDÄTKIN, ETTÄ PELTOLATUJA LÖYTYY USEAMMASTA PAIKASTA. NAPPAA TÄSTÄ IDEAT VIIKONLOPUN HIIHTORETKILLE:


Riippusillan peltolatu/Moision peltolatuLähellä Liedon keskustaa olevalla peltoladulla on monta kutsumanimeä. Tämä on just se peltolatu, joka kiemurtelee keskustan ja Ilmaristen välissä.

Keskustan suunnasta peltoladulle löydät parhaiten Teilipolulta. Riippusillan ylityksen jälkee latu on peltotien oikealla puolella. Muualtakin ladulle voi toki lähteä, mutta ainoat parkkipaikat autoille taitavat olla Teilipolun alussa oleva iso parkkialue sekä muutama autopaikka juuri ennen riippusiltaa.

Tässä linkki Teilipolulle:

https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?lang=fi&share=customMarker&n=6716165.865859646&e=250047.50397433687&title=Teilipolku&desc=&zoom=11&layers=%5B%7B%22id%22:2,%22opacity%22:100%7D%5D

Metsäsaarekkeiden välissä kiemurteleva latu tutustuttaa hiihtäjän ihaniin maalaismaisemiin.

Nyt luisteluhiihdon ystäville on ajettu oma peltobaana Moision pelloille. Reitin pituus 3,8km. Ladulle pääsee Teilipolun päästä riippusillan jälkeen. Tässä kartta luistelubaanasta.


 

Saviojan peltolatu


Savijoen lähistöllä kiemurtelee noin viiden kilometrin pituinen peltolatu. Tälle ladulle pääset esimerkiksi uuden kevyenliikenteensillan luota (lähellä Saukonojantietä), joka ylittää Savijoen. Joen ylitystä muualta en suosittele.

Tässä linkki sillalle:

https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?lang=fi&share=customMarker&n=6715930.431396664&e=251499.1906406865&title=Peltolatu&desc=&zoom=12&layers=%5B%7B%22id%22:2,%22opacity%22:100%7D%5D


Saukonojan peltolatu


Saukonojan peltolatu on varmasti monelle hiihtäjälle tuttu jo aikaisemmilta vuosilta. Latu on kiemurrellut Saukonojantien ja Raukkalantien välisissä peltomaisemissa, jos vain lumitilanne on ladun ajamisen sallinut. Tällä ladulla on pituutta huimat 12,7 km. 

Auton voit parkkeerata entisen Saukonojan koulun läheisyyteen, mutta huomioithan, että entinen koulu on nykyään yksityistä piha-aluetta!


Aseman peltolatu

Liedon asemalla, Vähätalon tilan lähettyvillä, kiertää ihana peltolatu. Liedon asemanseudun kyläyhdistyksen facebook-sivuilta löytyy tästä ladusta lisätietoja.

Myös Pahkamäen koulun ympärillä olevilla pelloilla on ristiin rastiin oppilaiden hiihtämiä latuja. Mukava on hiihtäjän niissäkin hiihdellä.


Loukinaisten peltolatu

Loukinaisten peltoladun löydät Salimäentien vieressä olevalta pellolta. Pituutta ladulla on noin 900m. 

Tässä linkki:

https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/?lang=fi&share=customMarker&n=6713216.700768595&e=247748.14650806994&title=Peltolatu&desc=&zoom=10&layers=%5B%7B%22id%22:2,%22opacity%22:100%7D%5D


Voin varmasti kirjoittaa jokaisen hiihtäjän puolesta ison kiitoksen latujen tekijöille!!! 

Hiihtolatuja on toki myös pururadoilla Ilmarisissa, Loukinaisissa, Keskustassa, Tarvasjoella, Parmaharjulla sekä Liedon asemalla. Lasten hiihtomaa löytyy keskuspuistosta sekä lyhyt 400m hiihtolatu keskusurheilukentältä. Näistä lisää mm Liedon kunnan sivuilla.

Mukavia hiihtoreissuja!

Reeta
Kommentit

 1. Hei! Selailin blogeja, kun aikaa kun toivun tässä jalka leikkauksesta. Tulin sinulle tänne blogiisi vierailulle. Oi että mitkä hiihto maastot,minäkin ehkä pääsen ensi talvena hiihtämään kun jalkani kuntoutuu. Kauniita kuvia sinulla täällä paljon ja tarinoita. Kaikkea hyvää sinulle ja iloa viikkoosi!
  Kiva blogi tulen tänne katselemaan kuulumisiasi toistenkin. Minullakin blogi kun ehdit niin tule kurkkaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos mukavasta viestistäsi. Käyn toki kurkkaamassa blogiasi. Ja pikaista paranemista sinulle!

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

RYIJY MATONKUTEISTA; ohjeet

APPELSIININ JA MANDARIININ KUIVATTAMINEN; IHANIA JOULUKORISTEITA

PERUNA-PORKKANAKEiTTO; gluteeniton ja maidoton (keiton ohje vegaaninen)