PERJANTAIN HÖPINÖITÄ JA OMENAINEN KYLMÄSAVULOHIKASTIKE (maidoton, gluteeniton)




No jopa oli perjantai 🌱🌞 luonto kyllä osaa yllättää:) koska keli oli mitä mainioin ja uudet aurinkolasit odottivat naulakossa, olihan se pakko suunnata kuvailemaan Nautelankosken kevätkuohuja. Tiesitkö, että Nautelankoski on Aurajoen suurin koski. Se on 600 m pitkä ja korkeuseroa on 17 metriä eli ei ihme, että näin keväisin koski on erittäin äänekäs. 



No jopa oli perjantai 🥈🇫🇮 silloin, kun sitä vähiten odottaa, on lopputulos vieläkin makeampaa. Ihan mahtava suoritus Ilkka Herolalta. Se on se flow ja tahto, joka vie eteenpäin, kun on hurjassa fyysisessä kunnossa. 

No jopa oli perjantai 🐕🌞 Yes, pitkän talven jälkeen on niin luksusta, kun ei tarvitse ulos lähtiessään pukea päälleen kaikkea; urheilukerrastoa, paitaa, toppatakkia, kauluria, villapipoa....

No jopa oli perjantai 😋 kylmäsavulohikastike maistui niin hyvältä.

Tässä tuon herkullisen kastikkeen ohje, joka sopii niin riisin, pastan, perunoiden kuin bataattiranskistenkin kanssa.


Ainekset kahdelle:

1 pieni sipuli tai kevätsipuli!

200g kylmäsavulohta

3 rkl öljyä

1 dl paseerattua tomaattia

1 dl vettä

1 tl valkosipulijauhetta 

suolaa, mustapippuria

1 omena

tuoretta tilliä


1. Kuullota paloiteltu sipuli ruokaöljyssä pannulla.

2. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, vesi, mausteet sekä kuorittu/pilkottu omena. Anna kastikkeen porista miedolla lämmöllä.

3. Kun kastike menee ns kasaan, lisää joukkoon paloiteltu kylmäsavulohi sekä tilli. 

4. Anna kastikkeen vielä maustua hetken ennen tarjoilua.

Me söimme tänään kastikkeen riisin sekä perunan kanssa. Kun perheessä on sekä riisi-fani että peruna-fani, ei auta muu kuin keittää molemmat vaihtoehdot ;)

Arvaatko, kumpi meistä on riisi-fani?

a) poika  b) äiti

Mukavaa viikonloppua!

Reeta 





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

RYIJY MATONKUTEISTA; ohjeet

Nikkaroi näppärästi istutuslaatikko

REETAN ULKOILUVINKKI: Naantalin Luonnonmaan luontopolut