JOULUN SUKLAAKAKKU; vegaaninen ja gluteeniton









Nyt herkutellaan tai siis meillä jo herkuteltiin;) Suunnittelin kylläkin jo jouluksi leipoa uudelleen tämän joulunajan suklaakakun. Tuo kakun päällä oleva suklaakreemi on niin herkullista ja makeaa. Tämän kakun resepti on vegaaninen ja gluteeniton eli käy useammalle ruokavaliolle. 

Jos haluat monikerroksisen kakun,  suosittelen valmistamaan useamman pohjan erikseen. Tämä kakku on valmistettu irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan 16 cm.

Pohja

1 dl rypsiöljyä

1/2 dl mantelimaitoa

1 dl sokeria

1/2 rkl omenaviinietiikkaa

1/2 banaani

2 -2,5 dl gluteenittomia jauhoja (Grov mix)

1/2 dl mantelijauhetta (Sallisen)

1 tl leivinjauhetta

1/2 tl ruokasoodaa

1/3 tl suolaa

3 rkl kaakaojauhetta

1. Laita uuni 200 asteeseen.

2. Muussaa puolikas banaani.

3. Sekoita keskenään banaani, mantelimaito, öljy, omenaviinietikka sekä sokeri.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään.

5. Lisää kuivat aineet (mielellään sihdin läpi) nesteen joukkoon. 

6. Sekoita hyvin!

7. Vuoraa pienen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat maidottomalla margariinilla.

8. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla n 20 minuuttia.

Kuorrute

100 g margariinia (itse käytin sinistä Keijua)

1 dl tomusokeria

75g maidotonta suklaata (Brunberg)

1. Sulata suklaa joko mikrossa tai kattilassa ja anna jäähtyä.

2. Vaahdota pehmeä margariini ja tomusokeri keskenään.

3. Lisää jäähtynyt suklaa margariiniseoksen joukkoon ja jatka vatkaamista vielä noin minuutin verran.

4. Kun kakkupohja on jäähtynyt, koristele kakku suklaakreemillä. Itse käytin pursottamiseen tähtityllaa.

Mukavia herkutteluhetkiä!

Reeta K.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

RYIJY MATONKUTEISTA; ohjeet

Nikkaroi näppärästi istutuslaatikko

REETAN ULKOILUVINKKI: Naantalin Luonnonmaan luontopolut