APPELSIININ JA MANDARIININ KUIVATTAMINEN; IHANIA JOULUKORISTEITA

Joulun koristelua voi piristää kuivatuilla appelsiineilla tai mandariineilla. Kaunis oranssi sopii mainiosti joulun väreihin, vaikkapa kynttiläasetelmiin, kransseihin tai punoksiin. Kuivatin tänä vuonna ensimmäisen kerran ja onnistui oikein hyvin. Suosittelen! 

Niinpä minäkin sitten eräänä aamuna viipaloin kaksi appelsiinia noin viiden millin paksuisiksi viipaleiksi, asettelin ne leivinpaperin päälle pellille ja laitoin uuniin kuivumaan. Toiveenani oli saada alkuillaksi ihanan oransseja koristeappelsiineja.

Toiveeni toteutui :) 

Miten kuivattaminen sitten onnistui ja valmistinko löytämäni ohjeen mukaan?

No, en valmistanut tälläkään kertaan, sillä ohjeen mukaan uuninluukku olisi pitänyt pitää pikkuisen raollaan, mutta taloudellisena ihmisenä en halunnut niin tehdä ;) 
Pidin appelsiineja uunissa yhteensä noin 3-4 tuntia. Uunin lämpötila oli 100-125 astetta. Muutaman kerran kääntelin viipaleita ja samalla tuuletin uunia ;)  Kuivattamiseen tuli myös pakollinen tauko, kun välillä piti hoitaa harkkakuskin homma.  

Viipaleita ei kannata valvomatta jättää uuniin (ainakaan loppuvaiheessa), sillä ohuemmat viipaleet tummuvat hyvin herkästi. 

Appelsiinin viipaleet toki jatkavat kuivumistaan huoneenlämmössä, joten ei haittaa, vaikka ne olisivatkin vielä pikkuisen nihkeitä uunin jälkeen. Parissa päivässä ne kyllä kuivuvat. 
Reeta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

PERUNA-PORKKANAKEiTTO; gluteeniton ja maidoton (keiton ohje vegaaninen)

HERKUTELTIIN HERKULLISILLA MUFFINSSEILLA: vegaaninen & gluteeniton resepti