PERUNA-PORKKANAKEiTTO; gluteeniton ja maidoton (keiton ohje vegaaninen)


Arkilounaan valmistamiseen ei aina tarvita pitkää ostoslistaa eikä ylipäätään mitään ostoslistaa vaan joskus riittää vain kurkistus jääkaappiin. Aina, ainakaan meillä, ei ole kovin montaa vaihtoehtoa, mistä valita vaan on keksittävä lounasta jääkaapin viimeisistä rippeistä. Tänään sieltä löytyi mm. porkkanoita, perunoita, pari pikkuista sipulia, kookoskermaa sekä itse marinoituja broilerinfileitä. 

Tänään meillä mentiin jääkaapin ehdoilla ja lounaaksi valmistui kasvissosekeittoa paistettujen broilerpalasten kanssa. 

Kasvissosekeitto (ohje kahdelle) 

4 pientä perunaa
3 porkkanaa
1 pieni sipuli
6 dl keitinvettä 
1 kasvisliemikuutio
3 rkl oliiviöljyä
ripaus mustapippuria
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 dl kookoskermaa

1. Kuori vihannekset. Pilko ja kiehauta keitinvedessä kypsiksi. 
2. Lisää mausteet ja oliiviöljy. 
3. Soseuta keitto sauvasekoittimella. 
4. Lisää kookoskerma ja kiehauta vielä hetki. (Lisää tilkka vettä, jos keitto on kovin paksua.) 
5. Tarjoa keitto sellaisenaan tai lisukkeiden kanssa. 

EI VEGAANINEN: Lisukkeeksi paisteetua broileria, savukalaa tai vaikkapa kylmäsavulohta. 

Reeta
         


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

APPELSIININ JA MANDARIININ KUIVATTAMINEN; IHANIA JOULUKORISTEITA

HERKUTELTIIN HERKULLISILLA MUFFINSSEILLA: vegaaninen & gluteeniton resepti