TÄYTTEENÄ KINUSKIA JA SUKLAATA; herkullinen kinuskipiirakka (vegaaninen, gluteeniton)
Mihin ihanaan herkkuun törmäsinkään selatessani Instagramia... itse tehtyihin twixeihin :) Näyttivät niin herkullisilta, että oli ihan pakko testata.
Kiitos @ada.bakes inspiroivasta kuvastasi Instagramin puolella.
Sieltä päädyin ihanan Kinuskikissan nettisivuille, josta löysin reseptin, jota ada.bakeskin oli Twix-piirakassaan käyttänyt.
Kinuskikissa https://www.kinuskikissa.fi/twix-piirakka/
Tuunailin tuosta Kinuskikissan ohjeesta vegaanisen sekä gluteenittoman herkkuohjeen. Tein tarkoituksella pohjasta erittäin ohuen, jotta lopputulos olisi keksimäinen. Pohjataikinan levittäminen piirakkavuuan pohjalle onnistui hyvin Grov mix-jauhojen avulla.
Rakastan Instagramia juuri näiden ihanien inspiraatioiden takia.
1 dl sokeria
2 rkl omenasosetta
2 dl Grov Mix-jauhoja
1 dl kookoskermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1/4 tl suolaa
2 rkl kookoskermaa
Uuni 200 asteeseen.
1. Laita leivinpaperi irtovuuan pohjalle.
2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon omenasose voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää jauhot ja sekoita.
5. Levitä taikina vuuan pohjalle sekä reunoihin.
6. Paista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
7. Valmista toffee. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna toffeen saostua pikku hiljaa. Ei kiehumalla vaan keittämällä. Keitä noin 20 minuuttia.
8. Kaada toffee jäähtyneen pohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
9. Kun piirakka on jähmettynyt, valmista suklaakuorrute. Laita astiaan sekä suklaa että 2 rkl kookoskermaa. Sulata mikrossa. Kun suklaa on sulanut, sekoita ainekset keskenään.
10. Kaada suklaa toffeen päälle. Tarjoile twix-piirakka jääkaappikylmänä!
Ihania herkkuhetkiä!
Reeta
Inspiroiva Instagram
Kiitos @ada.bakes inspiroivasta kuvastasi Instagramin puolella.
Sieltä päädyin ihanan Kinuskikissan nettisivuille, josta löysin reseptin, jota ada.bakeskin oli Twix-piirakassaan käyttänyt.
Kinuskikissa https://www.kinuskikissa.fi/twix-piirakka/
Tuunailin tuosta Kinuskikissan ohjeesta vegaanisen sekä gluteenittoman herkkuohjeen. Tein tarkoituksella pohjasta erittäin ohuen, jotta lopputulos olisi keksimäinen. Pohjataikinan levittäminen piirakkavuuan pohjalle onnistui hyvin Grov mix-jauhojen avulla.
Rakastan Instagramia juuri näiden ihanien inspiraatioiden takia.
Vegaaninen sekä gluteeniton kinuskipiirakka
Pohja:
100 g sinistä Keijua1 dl sokeria
2 rkl omenasosetta
2 dl Grov Mix-jauhoja
Täyte:
100 g sinistä Keijua1 dl kookoskermaa
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 tl vanilijasokeria
1/4 tl suolaa
Päälle:
Maidotonta suklaata2 rkl kookoskermaa
Ohjeet:
Uuni 200 asteeseen.
1. Laita leivinpaperi irtovuuan pohjalle.
2. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää joukkoon omenasose voimakkaasti vatkaten.
4. Lisää jauhot ja sekoita.
5. Levitä taikina vuuan pohjalle sekä reunoihin.
6. Paista pohjaa 200 asteessa 15-20 minuuttia.
7. Valmista toffee. Laita kaikki ainekset kattilaan ja anna toffeen saostua pikku hiljaa. Ei kiehumalla vaan keittämällä. Keitä noin 20 minuuttia.
8. Kaada toffee jäähtyneen pohjan päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään.
9. Kun piirakka on jähmettynyt, valmista suklaakuorrute. Laita astiaan sekä suklaa että 2 rkl kookoskermaa. Sulata mikrossa. Kun suklaa on sulanut, sekoita ainekset keskenään.
10. Kaada suklaa toffeen päälle. Tarjoile twix-piirakka jääkaappikylmänä!
Ihania herkkuhetkiä!
Reeta
Kommentit
Lähetä kommentti