IISIÄKIN IISIMPI LIHAPATA (M, GL)


Mietin muutamia päiviä, voiko näin simppeliä reseptiä laittaa jakoon...Mutta tämä on niin parasta, kun valmistuu pienellä kokkaamisella. 
Kaikki ainekset vain pataan, pata uuniin ja sitten kävelylenkille koiran kanssa. Kotiin palatessa potut kiehumaan ja nauttimaan mureasta lihapadasta. 

Nam!




Lihapata

(kahdelle nälkäiselle) 

300g naudan suikalepaistia
1 pieni sipuli
1/2 suippopaprikaa
8 dl  vettä
1 1/2 lihaliemikuutiota
2 rkl ketsuppia
2 tl paprikajauhetta 
mustapippuria pikkusen

Laita uuni 175-200 asteeseen. 
Ruskista lihasuikaleet pannulla. 
Laita kaikki aineet (ruskistuneet lihapalat, pilkottu sipuli ja paprika, vesi ja mausteet) uunipataan ja uuniin. Kypsennä uunissa noin 1h 20min. Jätä vielä jälkilämmölle 40-60min tai kunnes liha on mureaa.
Kurkkaa pataan muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää 1-2dl nestettä tarvittaessa. Ei kuitenkaan enää loppuvaiheessa, jotta padan koostumus jää kastikemaiseksi. 
Nauti vaikkapa perunamuusin kera.

Mukavaa keskiviikkoa!
Reeta

Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

APPELSIININ JA MANDARIININ KUIVATTAMINEN; IHANIA JOULUKORISTEITA

PERUNA-PORKKANAKEiTTO; gluteeniton ja maidoton (keiton ohje vegaaninen)

HERKUTELTIIN HERKULLISILLA MUFFINSSEILLA: vegaaninen & gluteeniton resepti